София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Сидеров: Победата на ВМРО струва 3 млрд. лв. на България

Според лидера на "Атака" при активност под 50% вотът трябвало да е невалиден

09:56 ч. 05.06.2019 г.Политика 11

Победата на ВМРО на тези избори струва на българската държава над 3 милиарда лева, платени за американските изтребители, заяви пред bTV лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
 
Сидеров обясни още, че от партията на Красимир Каракачанов са похарчили над 6 милиона лева за кампанията си, като главният им разход бил за застъпници. Председателят на "Атака" допълни още, че не е поздравил Каракачанов за постигнатия резултат в изборната нощ, тъй като не можел да подкрепи една измама. 
 
Колкото до искането на ВМРО за преразглеждане на коалиционното споразумение между трите формации в рамките на патриотичния блок, Сидеров обясни, че според него ВМРО и НФСБ искали да отстранят "Атака".
 
Националистът обясни и че не разбира нападките на Джамбазки срещу него. Той обвини евродепутатът от ВМРО и в това, че си сменял позицията относно санкциите срещу Крим.
 
Сидеров заяви и че вицепремиерът Каракачанов трябвало да му е благодарен за успехите, които постига на поста си, защото до голяма степен ги дължал на него.
 
Относно изборите, лидерът на "Атака" допълни, че според него би трябвало да се промени законът  и ако 50% от избирателите не са гласували, вотът да не се смятал за легитимен.