София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Симидчиев: Обадих се на Ангелов съвсем официално, не съм искал да говорим на четири очи

"Аз съм един от привържениците, които искат да се върне парламентаризма в парламента"
15 сЗдраве 785

Обадих се на здравният министър в оставка Костадин Ангелов съвсем официално. Моят телефон му е бил комуникиран през парламентарната комисия, съвсем официално. Исках да го поканя на заседанието на парламентарната комисия, за да му кажа какво ще дискутираме и какви въпроси бих искал да му задам на заседанието. Това е. Това коментира сегашният шеф на здравната парламентарна комисия депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев в ефира на Нова телевизия.

"Аз съм един от привържениците, които искат да се върне парламентаризма в парламента. Тези, които се занимават с нормотворчество и създаване на законите и трябва да следят за тяхното спазване от изпълнителната власт. Хората, които имат ангажимент в Изпълнителната власт, там е и тяхната отговорност. Щабът е класически оперативен орган на Изпълнителната власт, така че ангажиментите към Щаба са изцяло в прерогативите на министъра на здравеопазването", обясни д-р Симидчиев.

"Щабът е нужен като консултативен орган към министъра, ако министърът смята, че може да се справи сам, то това е в неговите прерогативи. Така или иначе цялата информация течеше към Щаба и той беше координиращ орган. Аз твърдо не желая да се намесвам в работата на изпълнителната власт. Тя функционира докато имаме ново избрано правителство и старото правителство продължава да изпълнява всичките си ангажименти по изпълнителната власт", обясни депутатът от ДБ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!