София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Симов пред Евроком: Бойко Борисов морално изнасили парламентаризма днес

Според него може да се появят искри между Корнелия Нинова и Кирил Добрев

Симов пред Евроком: Бойко Борисов морално изнасили парламентаризма днес

Според него може да се появят искри между Корнелия Нинова и Кирил Добрев

1 месецПолитика 2687 Мирослав Митков


Няма ескалация на напрежението в БСП покрай подготовката за пряк избор на председател на партията. Това заяви специално за телевизия Евроком депутатът от БСП зa България Александър Симов.

"Напрежението, което виждаме в БСП, не е по-различно от напрежението, което си има. Това е нормално да съществува в една истински демократична партия, където всеки има право да изкаже мнението си без това да бъде свързано с изхвърлянето му на политическото бунище", коментира той.

Симов поясни, че към момента партията не е влязла в активната част на кампанията и допълни, че процесът по номинации все още тече.

Депутатът допуска, че между Корнелия Нинова и Кирил Добрев може да се появят искри. Според него сегашният лидер на столетницата е безалтернативна.

"Корнелия Нинова има какво да предложи, има какво да покаже пред социалистите. Тя има какво да продължи като реформи, тъй като се е ангажирала с тях. Смята, че БСП през 2016 г. беше една партия, а сега е друга", заяви социалистът.

Изслушването на премиера Бойко Борисов Александър Симов определя като пълна бутафория.

"Едносрични отговори, абсолютно нежелание да се влезе в дълбочина и дискусия. Това беше една гавра, едно морално изнасилване на българския парламентаризъм. Видяхме един абсолютен политически кючек, демонстриран от Бойко Борисов", коментира Симов.