София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Софийската районна прокуратура осъди на затвор рецидивист за опит за кражба

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив
7 сПравосъдие 252 Христина Владимирова

Рецидивист е осъден на затвор за опит за кражба, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура. 

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден 41-годишен мъж за опит за кражба, извършена в условията на опасен рецидив. 

На 25 юни 2020 г. около 13:10 ч. на спирка „Лъвов мост“ на трамвай №18, намираща се на булевард „Княгиня Мария Луиза“ в София, обвиняемият М.М. е направил опит да отнеме кожения портфейл на С.С., съдържащ сума в размер на 60 лв., като всички вещи са били на обща стойност 91 лв. Обвиняемият е бръкнал в джоба на С.С. и е взел портфейла, но е бил задържан от човек, станал свидетел на престъплението. 

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като М.М. е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за идентични престъпления. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр, чл. 29, ал. 1, буква „А“,  вр. чл. 18, ал. 1 от НК. 

Обвиняемият е признал вината си и след споразумение, одобрено от Софийския районен съд, на М.М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца, което следва да се изтърпи при първоначален „строг“ режим. 

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!