София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Спаси София: Фандъкова дава 15 млн. лева за прегради в метрото, а за кварталите няма пари

„И през тази година явно ще гледаме как се харчат милиони"
2 мЕвроком 502

„Преградни врати за 10 станции на метрото за 15 млн. лв., вместо инвестиции в кварталите и в полза на хората? За прегради Общината има пари, за монтажни паркинги, ремонт на улици, тротоари и междублокови пространства – няма!?“. Това се посочва в позиция на „Спаси София“.

„И през тази година явно ще гледаме как се харчат милиони на данъкоплатците за неспешни, нелогични и непродуктивни проекти. Докато хората от Овча купел години наред се борят за ремонт на ул. Народно хоро за 3 млн. лв., а исканията на живущите от редица квартали биват отхвърляни с фразата "няма пари" и "това е кризисна година", Общината намира 15 млн. за поставяне на прегради в метрото“, допълват от организацията.

„Как е възможно преградите да струват по 1,5 млн. за всяка метростанция и нужно ли е да инвестираме толкова пари в тях точно сега, след като стотици метро системи по света функционират безпроблемно без тях? Ако тези милиони бъдат инвестирани в ремонти на тротоари, улици и безопасни кръстовища, ефектът за безопасността ще бъде значително по-голям!“, посочват от Спаси София.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!