София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

„Спаси София“ излезе с декларация по повод протеста на служителите на градския транспорт

„Ние заставаме зад вашите искания, но пътят, по който можем да постигнем справедливост, е друг“, заявиха столичните общественици
10 сОбщество 287 Христина Владимирова

„Спаси София“ излезе с декларация по повод протеста на служителите на транспортните дружества на територията на Столична община, който ще се проведе на 18 май. 

„Уважаеми служители на общинските транспортни дружества, „Спаси София“ защитава всяко независимо участие на гражданите във функционирането на институциите като коректив на порочни и корупционни практики. Ние винаги сме ценили вашата огромна роля за нормалното функциониране на живота в столицата и сме заставали зад вас и вашите права за достойни условия на труд, заплащане и почивка“, казаха от „Спаси София“. 

„Днес обаче вие не протестирате, за да защитите своите права“, категорични са обществениците. „Протестират умели кукловоди, които са готови да ви хвърлят пред гумите на превозните средства, които управлявате, за да спечелят политически битки, от които победители няма да има. Това са същите онези хора, които обезкървиха цялата система на градския транспорт и превърнаха служителите и гражданите в заложници на техните интереси“, смятат от неправителствената организация. 

„Виновниците са ясни и се обръщаме към тях. Уважаеми синдикати-ГЕРБ: Къде бяхте 15 години и защо не протестирахте срещу системната разруха в градския транспорт, довела до спад на пътниците, опасни условия на труд и двойно повишаване на моторизацията в града? Къде бяхте 15 години, в които пътната инфраструктура на столицата се разпада и коства живота на десетки граждани? Къде в крайна сметка отидоха милиардите, които трябваше да подобрят градския транспорт и живота в София?“, попитаха от „Спаси София“. 

„Уважаеми служители на общинските транспортни дружества, благодарим ви за отговорната работа, въпреки всички нечовешки условия, на които ви подлага общинската администрация! Ние заставаме зад вашите искания, но пътят, по който можем да постигнем справедливост, е друг“, заявиха столичните общественици. 

От „Спаси София“ призовават за незабавната оставка на всички управители на столичните транспортни дружества – Димитър Дилчев, Слав Монов, Евгений Ганчев, Стоян Братоев – и за оставката на заместник-кмета по транспорт Кристиан Кръстев. „Столицата се нуждае от компетентни хора, които да работят за доброто на нейните граждани, а не да пълнят партийните каси“, категорични са от активистите. 

„Благодарим на всички столичани, че разпознават добрите от лошите, честните служители на градския транспорт от корумпираните началници и синдикални лидери, и са съпричастни към исканията за справедливост. Нека не позволяваме на кукловодите да реализират користните си планове и да всяват хаос и напрежение между гражданите на София“, казаха още от „Спаси София“. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!