София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Станишев: Слабите изборни резултати на БСП не могат да се оправдаят с машинното гласуване

Не ми е важна конкретната позиция, каза социалистът за завръщането си в българската политика

15 сПолитика 508 Николай Парашкевов

Всяка война е ужасна, а двете страни използват средства, които са далеч от обикновената война. Европейският съюз прави много, за да подкрепи Украйна, това заяви бившяит премиер и лидер на БСП Сергей Станишев пред bTV за конфликта в Украйна.

"Трябва да търсим всяка възможност за политическо решение", категоричен беше той.

Според него по никакъв начин не трябва да се допуска ескалация на конфликта и замесване на други държави в него.

 "Тази резолюция показва отдалечаване от политическото решение", заяви той за документа, гласуван от Европейския парламент, определящ Русия за "спонсор на тероризма".

Той бе категоричен, че Москва е агресорът в този конфликт.

"България преди много години е изпълнила условията за членство в Шенген и това, което се случва е изключително несправедливо", подчерта Станишев.

Според него трябва да бъдат положени всички усилия страната ни да стане чест от Шенген.

Редицата избори дават сигнал, че ставаме "болния човек на Европа", подчерта Станишев и бе сигурен, че страната ни има нужда от стабилно правителство.

Социалистът бе категоричен, че не трябва да се допуска смесена форма на гласуване.

Казал съм, че от тук нататък ще се ангажирам повече в личен план повече с БСП, защото няма как да не се тревожа за състоянието  на партията, с което е свързан целият ми живот. Не ми е важна конкретната позиция, защото това не може да бъде самоцелна амбиция за каквото и да е, заяви той за завръщането си в българския политически живот.

Според него първото предизвикателство е пред БСП, а левицата трябва да направи анализ защо се случи така на последните избори, а обяснението с машинното гласуване, е крайно незадоволително