София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Стоилов: Затворниците пият най-качественото кафе от 30 лв./кг, завиват се олекотени одеяла

Стоилов потвърди за освобождаването от длъжност на директора на Агенцията по вписванията
пропускане
1 месецПравосъдие 19 Ивана Иванова

Българските затворници, чрез лавките, са снабдени с най-качественото българско кафе, чиято цена от 8 лв. е стигнала до 30 лв. за килограм. Снабдени са били също така с олекотени завивки, които изглеждат два пъти по-скъпи и дезинфекционни материали на спиртна основа, което е забранено за внасяне в затворите. Това коментира служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов на брифинг.

Стоилов потвърди за освобождаването от длъжност на директора на Агенцията по вписванията Габриела Козарева. Мястото ѝ заема Даниела Митева.

Стоилов уточни, че досегашният директор на Агенцията е освободен по негово предложение, а новото предложение е съгласувано с министър-председателя Стефан Янев.

Причината за промяната са установени недостатъци и нарушения при одит и проверка от Инспектората към министъра на правосъдието.

"В Агенцията по вписванията, Инспектората към министъра на правосъдието и одита, установиха нарушения като нарастване на броя на необработените годишни финансови отчети като от началото на 2017 г. те са били около 350 000, а към момента достигат почти 1 млн. Европейската комисия е запознала процедура за нарушение за неизпълнение за свързването на Търговския регистър към информационната система на бизнес регистрите, което е трябвало да стане точно преди 4 години, както и въвеждането на софтуер с отворен код, за да е общодостъпна тази система", обясни Стоилов.

В сферата на българското гражданство Стоилов посочи, че се правят опити да се ускори процесът на изхода и на входа на системата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!