София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Стоянов: Как очаквате данните за корупция да излязат точно от куфарчето на проф. Ханке?

Американски компании са се оплакали, че умишлено забавяме сделките

Стоянов: Как очаквате данните за корупция да излязат точно от куфарчето на проф. Ханке?

Американски компании са се оплакали, че умишлено забавяме сделките

3 месецаПолитика 6 Боряна Райчева


Бившият президент Петър Стоянов коментира пред БТВ скандалното обвинение от страна на икономическия експерт и смятан за баща на Валутния борд проф. Стив Ханке, в което той твърди, че лично е предупредил българския президент за корупция от страна на тогавашния премиер на страната Иван Костов. 

Стоянов твърди, че Ханке действително е отишъл при него с куфарче с документи. 

Професорът твърдеше, че една-две американски компании са се оплакали, че умишлено забавяме процесите по приватизацията. В никакъв случай не ми е казвал за корупционни практики, твърди Стоянов.

Проф Ханке каза, че забавянето е умишлено, защото все едно цели да се плати допълнително, за да се случат нещата. Обадих се на Иван Костов, бях раздразнен, може да съм бил превъзбуден. Иван беше съгласен с това, допълни още бившият държавен глава. 

Той коментира още, че никак не е било приятно за него да дойде някой от чужда държава и да му казва, че е президент на корумпирана страна. А и ние имахме крещяща нужда от инвестиция, коментира още Стоянов, като посочи, че България в този момент не е имала никакви пари. 

България нямаше парламент. Аз бях единствената действаща институция, допълни още бившият държавен глава. 

Как обаче очаквате данните за корупция да излязат точно от куфарчето на проф. Ханке, попита Стоянов, като посочи, че според него това е начинът на работа на службите на САЩ, а твърдението на Ханке е част от хибридна война.