София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Стоянов: Санкциите са в резултат на това, че службите бяха на ръчно управление от Борисов

Главният секретар на президента коментира в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
4 мПолитика 385 Ивана Иванова

Съветът за сигурност беше нужен. Той не е свикван от февруари 2020г. А по закон трябва да се свиква на всеки три месеца. Бившият премиер Бойко Борисов не спазваше този закон. Бившият министър на вътрешните работи преди време коментира как за България няма мониторингов доклад, а за Румъния има. Че защо да ни правят доклад като имаме санкции от САЩ. По-смешно беше изказването от Прокуратурата, че тези наказателни мерки, които са наложени на тези хора са в резултат на работата на Прокуратурата. Не - те са наложени в резултат от бездействието на Прокуратурата и в резултат от това, че службите бяха на ръчно управление от премира Бойко Борисов. Това коментира главният секретар на президента Димитър Стоянов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"На кого служат службите в България? Лично на премиера, на Делян Пеевски или на някой друг? На този въпрос се опитахме да отговорим и на Съвета за сигурност. Службите трябва да работят за народа, но това не е така. Защо само Васил Божков има обвинения от прокуратурата? Защо другите двама герои нямат обвинения?", допълни Стоянов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!