София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Томислав Дончев с коментар кога кабинетът ще подаде оставка

Вицепремиерът с отговор и за насилието на конференцията на ГЕРБ

Томислав Дончев с коментар кога кабинетът ще подаде оставка

Вицепремиерът с отговор и за насилието на конференцията на ГЕРБ

7 мЕвроком 2023


Има и междинен вариант. Оставка в края на септември. За да може Народното събрание да приеме законите, за да влезем в зимата. Това са социалните плащания, вдигането на заплатите. Защото без това едно служебно правителство няма да се справи. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова Телевизия.

"За нас лесен вариант няма. Най-трудно е да избираш между две злини. Ако подадем оставка, ще разочароваме хората, които са гласували за нас. От друга страна има разделение. Аз няма да приема да заместя премиера, ако той напусне. Вариантът с отпуск е несериозен", каза още той.

"Вчера премиерът каза, че подаването на оставка никога не е проблем. Правил го е два пъти. За истинския държавник, властта не е самоцел. Днес има среща на коалиционния съвет. Ние сме избрани демократично, на избори. Но когато обществото е разделено, този, който е във властта може да направи ход назад", обясни Дончев.

"Всяка форма на насилие е осъдителна. Срещу журналист, срещу гражданин. Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации. Ние охрана не сме наемали. Точка. В част от баталиите има и делегат, който пази момиче, което също е бито. Не може полицията да е навсякъде. Провокациите бяха постоянни. Имаше опит да се осуети български граждани да си упражнят своите политически виждания. Ние не сме ходили на Бузлуджа. И в историята, никога не са се случвали такива неща на партийно събрание", допълни Дончев.