София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Томислав Дончев заговори за затваряне на държавата, не искат да повтарят случилото се в Италия

Какви мерки ще предприемат за нормализиране на кризата
33 сЕвроком 8577

Локдаун у нас би имало при увеличаване на броя на заразените и на смъртността", каза още Дончев. "Държавата успя да голяма степен да реорганизира болничната система. Вече не се поставя въпроса за апарати и дащитни средства. Сега сме много по-подготвени в сравнение с преди няколко месеца. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БНТ.

"Правителството успява да управлява коронакризата, доколкото тя може да бъде управлявана. Има редица доказателства за това. Колкото до капацитета на другите политически сили да управляват каквото и да било, това перманентно е под въпрос%.".

"Изключително внимателно следим и какво правят другите държави, Има големи разлики с мерките, които бяха взимани напролет като тотален локдаун. Сега държавите предприемат избирателни мерки или локализирани, като се опитват да минат с минимум икономически щети през това препятствие. Опитваме се да правим същото - образно казано да се движим по ръба на бръснача. Дали има допълнителни други мерки, които могат да бъдан взети - да. Ескалиращи мерки, повишаване на контрола. Но считаме, че поне към днешен ден няма нужда те да бъдат предприемани, но при необходимост ще бъдат предприети", допълни той.