София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

„Топлофикация – Велико Търново” е на загуба с около 3 млн. лв.

Заради авария абонатите на великотърновската ТЕЦ са без топла вода за неопределено време
9 сИкономика 134 Христина Владимирова

„Топлофикация – Велико Търново” е на загуба с около 3 млн. лв. към края на месец април, съобщи БНР. 

Компенсациите в периода на мораториума върху цената на топлинната енергия не могат да покрият търговските загуби, посочиха от дружеството. 

Цената на парното във Велико Търново, определена от енергийния регулатор от 1 юли м.г., е при цена на природния газ от около 50 лв. за магаватчас, а през последната година суровината поскъпна близо три пъти, посочиха от топлоцентралата и поясниха, че не могат да покрият разликите в цената, на която продават топлинната енергия.

В съобщение до медиите от великотърновската „Топлофикация“ заявиха, че към месец юни очакват загубата им да стигне до 4 млн. лв. и затова настояват пред КЕВР за увеличение на цената на парното, но не уточниха какво е предложението им. 

От „Топлофикация – Велико Търново“ заявиха също, че съществува риск да изпаднат в енергийна криза и да не могат да покриват и най-належащите си разходи за инвестиции, подобрения по топлопреносната мрежа и съоръженията, както и да плащат заплати на служителите си. 

Заради авария абонатите на великотърновската ТЕЦ са без топла вода за неопределено време. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!