София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Трафик на хора чрез фиктивни бракове

Задържани са 4-ма членове на престъпната организация

Трафик на хора чрез фиктивни бракове

Задържани са 4-ма членове на престъпната организация

1 годинаКрими 5 Боряна Райчева


Главна дирекция „Гранична полиция“ задържа организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на хора чрез фиктивни бракове. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Трима от задържаните – 2 жени и мъж са български граждани, а четвъртият е индиец. Те са били задържани вчера от служителите на реда в хода на провелата се операция. В нея участвали полицаи на ГД „Гранична полиция“ и СДВР, а действията са ръководени от Специализираната прокуратура. След претърсвания на адреси в столицата, са иззети доказателства по случая.

 

Разследването започнало още през 2017 г. в отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавна граница“ в ГДГП, като до този момент информацията се разширява.

 

Организаторите набирали жени на територията на София, които да сключат фиктивен брак с мъже от Индия и Пакистан. Жертвите били примамвани с обещания за финансова изгода. Въз основа на сключените бракове с Европейски гражданки, индийците и пакистанците мигрирали нелегално в страни от Западна Европа чрез законови разрешителни. След сключването на брака и регистрацията на адрес, чуждестранните граждани подавали документи за по-придължително пребиваване. Българските гражданки били принуждавани да съдействат на индийците и пакистанците пред съответните власти.

 

Обвиняемите са задържани за 72 часа. Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Специализираната прокуратура.