София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ТРАГЕДИЯ: Майка на три деца почина след отказ на две болници да я приемат, не била с Covid-19

Майката на починалата каза още, че семейството ще си търси правата
15 сЗдраве 802

33-годишна жена, майка на три деца, е починала след отказ на две болници да я приемт в Монтана, информира БНТ. Жертвата е издъхнала на 15 септември. 

Според роднините й Петя се оплаквала от седмица от затруднено дишане и е лекувана с няколко антибиотика. PCR тестът й е отрицателен. 

На 15-и септември състоянието ѝ се влошава и получава направление за настаняване в "Белодробно отделение" на МБАЛ-Монтана.

Роднините на жената разказват, че линейката се е забавила с около 2 часа и те са решили да я закарат с кола до болница, откъдето е препратена в Спешно отделение, а оттам до частна клиника, където отказват да я приемат. Според близките на Петя причината е била, че не е с коронавирус. 

Майката на починалата каза още, че семейството ще си търси правата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!