София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Трайчо Трайков: Видеонаблюдението в подлезите не е достатъчно, трябва жива охрана

Столичният район „Средец“ отговаря за 10 подземни съоръжения
32 сПолитика 233 Мирослав Митков

Подлезът на „Ситняково“ (до Румънското посолство) е в критично състояние. Столичният район „Средец“ отговаря за 10 подземни съоръжения и неслучайно това място е приоритет, обясни пред Радио София кметът Трайчо Трайков.

От местната администрация са защитили проект и са получили финансиране от около 770 000 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд.

„Планът ни е до края на годината с отпуснатите средства да направим съществен ремонт на този подлез. В момента тече процедура по избор на изпълнител. Последният одит, направен преди две седмици, показа, че и другите подлези се нуждаят от ремонти, а бюджетът за това, отпускан от Столичната община е недостатъчен“, подчерта Трайков.

Той обясни, че в подлеза на „Ситняково“ ще бъдат премахнати повечето търговски обекти. Ще има и два асансьора, тъй като пространството не позволява изграждането на рампи. Ще се подменят ел. инсталация и изолации, няма да се пипа пътната настилка над подземното съоръжение.

Към бездомни хора, които нощуват в подлеза, се предприемат общи действия със социални служби, а ако има нарушаване на обществения ред – с полиция.

По думите на Трайков, видеокамерите досега не са довели до превантивни или последващи действия. В центъра за видеонаблюдение се правят единствено констатации. Районният кмет има намерение на Столичната община да предложи връщане на живата охрана в подлезите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!