София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Цветан Цветанов и Павел Вълнев застават зад инициативата “Три морета”

Двамата са публикували статия по темата в американското издание Cepa.org

Авторитетният вашингтонски мозъчен тръст, специализиран в анализите по въпросите на Източна Европа Cepa.org публикува коментарна статия на председателя и зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и Павел Вълнев за Инициативата   „Три морета”.  

В Центъра за европейски политически анализи се обръща специално внимание за задълбочаване на икономическата и политическата си интеграция, която ще укрепи партньорството си чрез инвестиции, свързващи магистрали, телекомуникации и енергийна инфраструктура. Чрез привличане на инвестиции от Съединените щати, ЕС и европейските столици, Инициативата ще донесе западни инвестиции с прозрачен източник в инфраструктурни проекти, заявяват Цветанов и Вълнев.

По думите на двамата, това ще насърчи допълнителни преки чуждестранни инвестиции (от трансатлантически институции и инвеститори – процес, който ще продължи да спазва принципите на правовата държава, прозрачността и добрите практики на управление.

Вълнев и Цветанов са категорични, че развитието на инфраструктурата в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) изостава от това в другите страни в Западна Европа.

“За да се отстрани това несъответствие, Инициативата „Tри морета” беше създадена през 2015 г. с цел инвестиране в инфраструктура, свързваща 12-те страни членки на ЦИЕ, с цел подобряване не само на търговските възможности, но и на демократичните институции в целия регион”, пишат още лидерите на “Републиканци за България”.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!