Начало Новини Предавания На живо

Украинското МВнР протестира срещу пътуването на Путин до Крим

Путин посети мото-шоу на Нощните вълци в Крим

Украинското МВнР протестира срещу пътуването на Путин до Крим

Путин посети мото-шоу на Нощните вълци в Крим

9 месецаПолитика 27 Боряна Райчева


Министерството на външните работи на Украйна изрази несъгласие с пътуването на Владимир Путин до Крим.
"Министерството на външните работи на Украйна изразява силния си протест във връзка със следващото посещение на президента на Руската федерация Владимир Путин на временно окупираните територии на Украйна - Автономна република Крим и град Севастопол на 10 август 2019 г.", се казва в съобщението на сайта на ведомството.
Както се посочва от украинското външно министерство, пътуването на руския президент в Крим е "грубо нарушение от руска страна на държавния суверенитет и териториалната цялост на нашата държава".
Ден преди това държавният глава посети международното мото шоу в Севастопол, организирано от мотоциклетния клуб Нощни вълци. Той дойде на събитието на мотоциклет "Урал" в компанията на ръководителя на Крим Сергей Аксенов и временния управител на Севастопол Михаил Развозжаев.
Путин поздрави "Нощните вълци" с 10-тата годишнина от велошоуто в Крим.
Киев протестира всеки път, когато президентът или премиерът посещават полуострова. Москва обаче връщане обръща внимание на подобни бележки.
Както руското външно министерство многократно подчертава, никой няма право да казва на руските власти кога и как да посещава субектите на федерацията.