София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

В 11 области в страната е обявен жълт код

Висока е вероятността от градушка

В 11 области в страната е обявен жълт код

Висока е вероятността от градушка

10 месецаОбщество 23 Боряна Райчева


Жълт код  за лошо време е обявен в 11 области в страната. Очакват се дъждове, силен вятър и гръмотевици.  Висока е вероятността и за градушки.
 
По време на бурите вятърът временно ще се усилва, като по-лошо ще бъде времето в Западна България. Спокойна остава обстановката единствено по Черноморието.
 
Температурите ще варират в широки граници. По-хладно  остава в районите от Северозападна България, където термометрите отчитат 26-27 градуса, а на Югоизток стойностите отново ще са около 35 – 36 градуса.
 
Обилни ще са валежите днес и в планините, които определено не са подходящи за туризъм. Небето е облачно, а дъждът ще е придружен от гръмотевични бури. Вятърът е умерен, по билата временно силен, а температурата на 2000 метра – към 14 градуса.
 
В Централна България валежите ще продължат и в рамките на утрешния ден. Температурите ще бъдат около 30 градуса. В сряда ще е по-слънчево и почти няма да вали, а до петък обстановката ще остане динамична – и със слънце и с превалявания на много места в страната.