София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

В "Св. Иван Рилски" по телефона записват за ваксинация хора над 65-годишна възраст

Работното му време ще бъде от 10.00 до 16.00 часа
4 мЗдраве 264

Започва работа първият специализиран кабинет за ваксинация срещу коронавирус на хора над 65-годишна възраст. Той се намира в болница "Св. Иван Рилски" в столицата.

Работното му време ще бъде от 10.00 до 16.00 часа с предварително записване. Засега имунизацията в него ще бъде с "Астра Зенека", очаква се да бъдат осигурени и дози на "Пфайзер" и "Модерна".

Този кабинет е в самата болница, на втория етаж, така ще се избегне струпването на хора, които чакат за ваксини.

Доц. д-р Стефан Миланов каза, че ще се имунизират хора през 10 минути и така ваксинирани могат да бъдат 100 души на ден. Той каза, че от 20 дни не са получавали ваксини различни от "Астра Зенека" и днес вече очакват да имат и РНК ваксини.

Записването за ваксинация става по телефона, ще има и втори телефон за хората над 65 г.

Подобни кабинети ще бъдат открити в цялата страна - през тях ще се ваксинират и хората с хронични заболявания, които са част от четвъртата фаза на националния имунизационен план.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!