София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Вигенин: 10-те точки на Габриел бяха като писани от изкуствен интелект

Според зам.-председателят на парламента това правителството няма да е стабилно

9 сПолитика 672 Антония Лазарова

Какво гласуваме днес - програмата на "Продължаваме промяната", която ГЕРБ казаха, че била за забавление, или 10-те точки на Мария Габриел, написани сякаш от изкуствен интелект. Това коментира зам.-председателят на парламента и член на ръководството на БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНТ. 

"Това е една от причините за голямото недоверие на старта на това правителство. 11 от министрите, предложени от ПП първия път, вече не са кандидати - още една индикация, че след преговорите с ГЕРБ има голяма промяна на този кабинет", коментира той.

Според Вигенин това правителството няма да е стабилно. Нарече го "обречено".

"На нас не ни е ясно какви са предложенията за промени в конституцията, не ни е отправяна покана за разговори до този момент. Което е колкото учудващо, толкова и не - очевидно други са приоритетите към момента. При връщането на мандата на президента вчера кандидатът за премиер Николай Денков обяви, че разговори за конституционната реформа ще се водят и с БСП", коментира още той.

"Шокиращо е, че "Възраждане" правят заявки как няма да позволят на народни представители да се изказват от парламентарната трибуна. Те поставят под въпрос смисъла на съществуването си като парламентарна група, мястото си в НС", заяви още зам.-председателят на парламента. 

Той смята, че тази партия е на път да стане вредна и излишна. Отрече да имат нещо общо с БСП по линията на русофилството - хората на Костадинов експлоатирали топлите чувства на част от българите към Русия.