София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ : ТВ7 ДОВЕДЕ ДО ФАЛИТА НА КТБ

БОРИСОВ: ДЪРЖАВАТА НЕ БИВА ДА СЕ МЕСИ В СПОРА МЕЖДУ СИНДИЦИ И МЕДИЯ
пропускане

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ : ТВ7 ДОВЕДЕ ДО ФАЛИТА НА КТБ

БОРИСОВ: ДЪРЖАВАТА НЕ БИВА ДА СЕ МЕСИ В СПОРА МЕЖДУ СИНДИЦИ И МЕДИЯ

5 годиниОбщество 12 Боряна Райчева


Министърът на финансите Владислав Горанов коментира казуса с ТВ7 и КТБ на редовното заседание на правителството днес. Според Горанов действията на синдиците не са насочени единствено срещу медията и тяхната цел е събирането на огромни задължения, формирани с години.
Финансовият министър беше категоричен, че националната телевизия се опитва да внуши, че спрямо нея се упражнява натиск.
По думи на Горанов търговското дружество ТВ7 в лицето на „Краун Медиа“ ЕООД, не е с обявеното задължение от пет милиона, а с 300 милиона – пари, които са довели до фалита на КТБ.
„Действията на синдиците не са срещу няколко камери или срещу една медия, те са срещу огромни задължения, формирани в продължение на години на един нетърговски принцип.“ - поясни още Горанов.
Премиерът Бойко Борисов заяви, че все пак очакванията към синдиците са те да спазват закона, като следват точките от списъка за изземане на имущество в тяхната последователност. По думите на министър-председателя нищо не налага спиране на телевизията от ефир и отнасяне на въпроса до държавата чрез писма и жалби. Борисов беше категоричен, че властта в лицето на министрите, не бива да бъде замесвана в спора, защото сме „правова държава“. Той заяви още, че не бива да се позволява струпване на полицаи и „панаири“. Премиерът поздрави вътрешния министър Румяна Бъчварова за създадената организация по изземане на имущество днес.
Припомняме, че по-рано се откри процедура по отнемане на вещи, принадлежащи на медията, но този път до масивно полицейско присъствие и разпра между журналисти и служители на реда, не се стигна.