София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ВМРО: Не допускаме македонистки сборища в София

Коментар във „Фейсбук“
2 мVox Populi 210

„Не допускаме македонистки сборища в София“, заявиха в страницата си във „Фейсбук“ от политическа партия ВМРО. 
 
„Привърженици и симпатизанти на ВМРО-БНД и други граждански организации не допуснаха провеждането на лекция на новосформирания Клуб за българо-македонско приятелство (КБМП), което според тях е македонистко събитие“, написа от партията. 
 
Те припомниха, че лекцията трябваше да се проведе в Централния военен клуб вчера в 17 ч. „Като говорители бяха обявени бившият премиер на РСМ Любчо Георгиевски и доц. д-р Стефан Дечев, които са учредители на КБМП“, казаха от ВМРО. 
 
„Привърженици на ВМРО, водени от един от тримата съпредседатели на Организацията Ангел Джамбазки, решиха да посетят лекцията на тема „Българо-македонските отношения 2017-2022 – проблеми, постижения, провали и перспективи“. Те влязоха в Централния военен клуб, въпреки опитите на организаторите, които отказаха да ги допуснат, макар че лекцията беше открита и за нея са изпратени съобщения до медиите и гражданите“, обясниха от партията. 
 
„Привържениците на ВМРО, сред които много от най-известните лица на организацията, седнаха спокойно и чакаха започването на лекцията, която бе насрочена за 17 ч. Един от организаторите излезе от трибуната и съобщи, че няма да се състои. След около 15 минути всички излязоха на входа, където имаше размяна на реплики между Ангел Джамбазки и Дечев“, заявиха от ВМРО. 
 
От партията заявиха още, че „европейският депутат Ангел Джамбазки така и не успя да получи смислен отговор от Дечев, който е преподавател в скопски университет, защо лекцията не се състои и дали има нещо, което организаторите искат да скрият от българското общество с нежеланието си тя да бъде публична, въпреки че е обявена като такава“. 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!