София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Въоръжените са задигнали пари от 2 каси в кметството на Шивачево

Маскираните престъпници са отмъкнали общо 1000 лева

9 дниКрими 12 Васил Василев

Въоръжен грабеж с кражба на 1000 лева от две каси в кметството на град Шивачево, област Сливен, е извършен през нощта срещу 28 май. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът за престъплението е получен около 3 часа. По време на престъплението се е задействала охранителната система. Първи е пристигнал на място служител на охранителната фирма. Той е чул изстрели. Няма пострадали, заявиха още от полицията.

Източници на „Труд news“ заявиха, че е разбита каса на кметството с приходи от местните данъци и такси, както и каса на пощата, която е в същата сграда.  Общият размер на открадната сума е близо 1000 лева. Служители на реда уточниха, че в сградата има банкомат, но следи от опити да бъде разбиван не са открити. Машината била непокътната.

Все още не е известно колко са били извършителите. Според някои източници, те са били маскирани. Ще се уточнява дали произведеният изстрел или изстрели са били насочени към пристигналия охранител. Разследването засега е за взломна кражба. То още е в начален стадий и подробностите тепърва ще се изясняват. Случаят предизвика очакван отзвук сред местните жители. Това е първото подобно престъпление в малкото градче.

Полицията е изградила контролно-пропускателни пунктове в областта. Извършителите се издирват.