Връчиха наградите Аскеер

"Дебелянов и ангелите" спечели за най-добър спектакъл и за режисура

8 месецаКултура 3

Спектакълът "Дебелянов и ангелите" от Александър Секулов на Драматичен театър Пловдив спечели наградите за най-добро представление и за режисура в 29-ото издание на театралните награди "Аскеер".

За постановката си Диана Добрева получи отличието за режисура. "Дебелянов и ангелите" донесе още награди “Аскеер” на Александър Секулов за съвременна българска драмаматургияи на Мира Каланова за сценография.

Най-добрият актьор в главна роля е Валентин Ганев за Лаймън Фелт в "Спускане от връх Морган", а за най-добра актриса беше отличена Радина Кърджилова за ролята ѝ на Сара в "Любовникът". И двете представления са на Народния театър "Иван Вазов".

За поддържащи роли бяха наградени Ирини Жамбонас за ролята ѝ на Елизе в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" и Стоян Младенов за ролята на Ансел Смит в "Килър Джо" - в Малък градски театър "Зад канала".

Актьорът Иван Налбантов бе удостоен от фондация "Аскеер" за цялостно творчество. Наградата му беше връчена от президента на фондация "Аскеер" Васил Михайлов.

Ненчо Костов получи наградата в категория "Изгряваща звезда" за ролята на Дебелянов в спектакъла "Дебелянов и ангелите".

Музиката на Калин Николов за представленията “Празникът”, “Драконът” и “Наблюдателите” му донесе “Аскеер” за театрална музика.

Свила Величкова получи наградата за костюми за работата си в “Драконът”, “Налбюдателите” и “Кой изяде кашкавала”.

ОЩЕ ОТ Култура

Почина британският комик Тери Джоунс

Актьорът е починал след дълга битка с рядка форма на деменция

1 денКултура

125 години Гео Милев и човекът преди всичко

Представиха изложба за живота и творчеството на поета

9 дниКултура

125 г. от рождението на Гео Милев

Той остава в българската история като гениален поет и литературен критик

9 дниКултура

Да изсвириш историята и географията на Китай

В очакване на годината на металния плъх

10 дниКултура