София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Янаки Стоилов: Програмата на "Има такъв народ" е по-близка до тази на ГЕРБ, а не на БСП

Той смята, че БСП трябва да се сплоти
1 мПолитика 757 Мирослав Митков

Тези, които спечелиха изборите, искат, но не могат да направят правителство. Следващите могат да получат подкрепа, но не е сигурно дали я искат. Това коментира пред бТВ Янаки Стоилов, бивш депутат от БСП. Според него президентът ще спази принципа на даване на мандата първо на най-голямата политическа сила в новия парламент.

Вчера Румен Радев обяви, че няма да бави процедурата. От ГЕРБ пък дадоха заявка, че ще предложат свой кабинет. Победителите реагираха остро на опитите да се неглижира ролята им.

Янаки Стоилов смята, че БСП трябва да се сплоти и да намери отговори на въпросите какво очакват симпатизантите. 

"Не се очаква това да бъде нов априлски пленум. Има предложения за конгрес. Вкарването на каквито и да е имена (за председател, бел. ред.), само създават напрежение", заяви той.

"Сега се решава въпросът дали БСП ще остане основен опозиционен фактор", подчерта още Стоилов. 

Той обясни, че е прегледал предизборната програма на Има такъв народ и смята, че тя е по-близка до тази на ГЕРБ, а не до БСП.

"Аз мисля, че БСП ясно трябва да заяви, че ако тя оказва подкрепа за формиране на кабинет, то е с оглед пандемията, да се направи ревизия на бюджета, да се възстанови парламентаризмът. Ако се формира правителство, то трябва да е с кратък хоризонт до президентските избори", коментира бившият депутат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!