София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Йотова: Чакаме следващите дни да изникне името на купувача на "Лукойл", който очевидно е договорен

,,Има опасност за българските потребители''

2 месецаПолитика 13 Марияна Стойчева

,,Според мен това е сюжет с продължение, чакаме следващите дни да изникне и името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен''. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, попитана дали има опасност за българските потребители от продажбата на активите на "Лукойл". 

"Това не е новина, тъй като, както по традиция правителството ни съобщава, и тази новина беше съобщена от министър Асен Василев през „Файненшъл таймс“, посочи Йотова. Това, което ние искаме да знаем, е каква ще бъде съдбата на рафинерията, България ще има ли такава, ще бъдат ли запазени работните места. Ще осигурят ли работа за хората, как ще бъде запазена националната ни сигурност, как ще бъдат осигурени доставките и кой как ще гарантира цените на горивата, заяви тя.

„Целият този цирк, който се разиграваше последните два месеца – дерогация с един срок, с втори срок, ще има, ще няма," очевидно целта е била да се заблудят българските граждани, да се спести истината и да не се отговаря на неудобните въпроси'', допълни Йотова. 

Снимка: БГНЕС