София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПА: ПП БТР вече представя България в Движението EurEXIT

В движение участват партии от цяла Европа, които искат да напусна съюза
10 мПолитика 520

Партията "България на труда и разума" (БТР) вече представя България в Движението EurEXIT. В това движение участват партии от цяла Европа, които искат да излязат от Европейския съюз. В него засега членуват партията на Найджъл Фараж "Брекзит", партията на италианския сенатор Джанлуиджи Парагоне "Италекзит", "Генерация Фрекзит" от Франция, "Ирландска партия на свободата", партията SOMOS от Испания, както и партия от Чехия. Обединението прави силата!

Подписалите, приветствaйки от различни страни членки на Европейския съюз и Еврозоната, се съгласяват да приемат следната декларация за принципите:

1) 28 години след подписването на Договора от Маастрихт и 63 години след подписването на Римския договор, Европейският съюз се превърна в технократична тирания, която потиска голяма част от европейските страни и потъпква техния суверенитет, което води до тяхната деиндустриализация и задушаване на икономическия им растеж. Далеч от обединяване на европейските народи, то породи раздори между тях. Време е да се направи равносметка на недвусмисления социален, икономически и политически провал на ЕС и да се потърси отговорност от онези политически лидери, които са подкрепяли - и продължават да подкрепят - процеса на наднационална интеграция.

2) На онези, които постановяват смъртта на националната държава, ние отговаряме, че суверенитетът трябва да се намира единствено и изключително в народа, че няма народ без нация. Това е в явно противоречие с наднационалния характер на Европейския съюз и неговите антидемократични институции. Няма демокрация без нация и Европейският съюз, независимо от желанието на еврофилите, не е национална държава.

3) Възвръщането на ролята на националната държава не означава, както някои биха искали да вярваме, връщане към военните действия и войните от миналото. Това е така, защото ние сме родолюбци, а не националисти. Както веднъж Шарл де Гол каза: „Родолюбие е, когато любовта към собствения ти народ е на първо място; национализъм, когато омразата към народи, различни от собствения, е на първо място”. Искаме Европа на международното сътрудничество, на културен и студентски обмен, както и на справедлива търговия между държавите. Но тази нова Европа ще трябва да бъде изградена извън и отвъд Европейския съюз. Ние обичаме Европа; поради тази причина ние се противопоставяме на Европейския съюз.

4) 20 години след създаването си еврото е колосален провал. То задушава икономиките на няколко европейски държави, допринася за тяхната деиндустриализация и е от полза само за няколко избрани държави - на първо място Германия. Ние потвърждаваме, че актът за издаване на собствени пари е основен атрибут на демократичната национална държава, като контрола върху нейните граници, нейната армия или нейната дипломация. Всяка държава трябва да има валута, адаптирана към нейната икономика. Ето защо настояваме за излизане от еврото, а в случая с България - премахване на евро-валутния борд (искане, което подписалите страни, които не са част от еврозоната, подкрепят изцяло).

5) Далеч от това да бъде фатален за историята, глобализмът - проект, който по същество е насочен към изолиране на икономическия и политическия процес от демократичния процес, за който ЕС е най-очевидният пример - не е неизбежен. Ние твърдим, че е възможно и необходимо държавите да си възвърнат контрола върху своите икономики до степента, в която всяка държава демократично обмисля да бъде изисквана. Това е въпрос на политическа воля. Но това изисква истински родолюбци да са начело на държавата и свобода от правилата на ЕС.

6) Великите национални държави в Европа, възникнали между 17 и 20 век, са съкровище, което трябва да се съхрани и са част от общото наследство на цялото човечество. Ето защо ние се противопоставяме на тяхното разместване и тяхното фрагментиране в микро-държави, както се опитва тайно да направи проектът на еврорегионализма. Целта на създаването на такива микродържави е да гарантира, че валякът на глобализма вече не среща препятствия в усилията си да покори народите на Европа. Само националните държави могат да устоят на настъплението на глобализма. Ето защо твърдим, че въпросът за националния суверенитет е тясно свързан с този за националното единство.

7) Европейският съюз не може да бъде реформиран. След подписването на Римския договор ние все чувахме обещания за „друга Европа“, но това никога не е довело до конкретни факти. Възстановяването на суверенитета, и следователно демокрацията, изисква излизане от Европейския съюз и Еврозоната - и колкото по-скоро, толкова по-добре.

8) Поради всички тези причини ние се ангажираме с целта да изведем нашите държави от клетката на ЕС (ако е необходимо, за онези държави, които го намират за полезно, насърчаваме референдум по въпроса, както направи Обединеното кралство), като по този начин ускорим неговото неизбежно разпадане.

Подписали страни:

Партия “Брекзит” - Великобритания 

Партия “Italexit con Paragone” - Италия

"Генерация Frexit" - Франция

Партия "SOMOS" - Испания

"Ирландска партия на свободата" - Ирландия

Нашите чехски приятели - Чехия

Партия “България на труда и разума” (БТР) - България

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!