София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

ЗАПОЧНА БРИФИНГЪТ НА ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ (НА ЖИВО)

Забелязва се увеличаване на заразените с коронавирус
52 мЕвроком 257

Започна брифингът на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и представителите на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. В брифинга участва и министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Забелязва се увеличаване на позитивните с коронавируса, на фона на най-леките мерки в Европейския съюз, нивата на заболеваемост се поддържат в норма", коментира здравният министър. 

"Като екип, който стои пред Вас, плащаме висока цена. До момента, считано от всичко, което се е случило сега, сме били прави. Виждате какво се случва с доставката на ваксините на европейско ниво - забавянето. От еврокомисаря по здравеопазването получихме писмо, в което се препоръчва да отменим заповедта за износ на медикаменти и кислород. В Европа ние сме една голяма общност, но винаги във всичките си действия се ръководим от интересите на българския народ. В момента се намираме в световна криза, голяма част от договорите, които се подписаха не се изпълняват и това рефлектира в търпението на гражданите на ЕС", допълни Ангелов.

"По заболеваемост сме на 26-о място в Европа и на 6-о място на Балканите. По смъртност сме на 15-о място в Европейския съюз", каза главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!