София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ЗДРАВЕН АБСУРД: 9-годишно дете с инсулт е върнато от три болници в София

Коментар във Фейсбук
2 мVox Populi 22677

Седем дълги, мъчителни часа... Четвъртък, 11.02. коло 10.00 ч. класната на деветгодишния М.Б.Д. звъни на майка му, че не може да движи ръката си. Тя моментално го прибира от училище и звъни на личната лекарка. Тя не е на смяна, но се обажда на своя позната невроложка в Трета градска болница. Лекарката е отзивчива, но я препраща в Детската болница. /Гордост на здравеопазването ни - уж/. Детето става по - зле...В детската болница /часът вече е 12.00 ч/ заявяват на майката, че нямат детски неврохирург, но могат да ги запишат за преглед във вторник -16.02. Луди ли са, идиоти ли са? Не виждат ли състоянието на детето и не чуват ли обясненията на майката. Тя е на ръба на нервна криза и вика на помощ бащата. Заедно с детето тичат до център ЗДРАВЕ, то вече трудно движи крака си...И там нямат детски неврохирург, но в центъра им в "Овча купел" имало, но чак за следобед. Насочвват ги към здравен център СПЕКТЪР в ж.к. Младост". Карат като на рали и стигат до този център...Там веднага оценяват спешността и сериозността на случая, правят скенер и ги пращат в "Пирогов". Там реагират веднага, правят втори скенер и ги приемат в шокова зала с диагноза инсулт. Часът е 17.00 ч. Минали са седем часа...Лекари твърдят, че при инсулт първите два часа били фатални....Само че в детската болница по това време се пипкат ... Сигурно пропускам нещо...М.Б.Д оживява и дори вече е изписан... Нататък Света Богородица да го пази! Сърдечни благодарности на доц. Михаил Захаринов - зав. детска неврохирургия в ПИРОГОВ и консултанта на ПИРОГОВ по неврохирургия, от болницата в Хановер проф. д-р Венелин Герганов ...Здравето ни се дължи на отделни прекрасни лекари, а не на некадърните чиновници по болници, министерството и здравната каса и цялата скапана система...А онези, които са отказали прием в Детската болница не са идиоти...Приличат на хора, но не са...Бог да ви пази! Молете се, защото сме в Неговите ръце!

Иво Драганов, Фейсбук

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!