София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Здравно министерство: В болница "Лозенец" се появиха много пациенти с еднаква диагноза

Зам.-министър Димитър Петров коментира, че замесените ще си получат наказанията
26 сЗдраве 557 Ивана Иванова

Проверката на НЗОК е констатирала много пациенти с една и съща диагноза в обхвата на съдовата хирургия. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров по повод разкритията за злоупотреби в болница "Лозенец" в ефира на БНТ.

Възстановени са голяма част от средствата, след като са засечени. Най-вероятно са се надявали, че с всичко ще се приключи, каза още той.

Медицинският персонал в болницата няма никакво отношение към дейността на съответните ръководни звена. Ако са замесени хора от конкретни клиники и лекари, те съответно ще си получат наказанията, допълни д-р Петров.

Проблем в момента има и с Александровска болница. Финансовото състояние на болницата от 7 години насам се влошава. 78 млн. са натрупаните загуби. Мнението на министерството е, че там трябва да бъде сменено ръководството и ще има ново такова, посочи зам.-министърът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!