София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Здравното министерство ни баламосва, твърди, че не сме на първо място по смъртност в ЕС

От пресцентъра изпратиха данни как сме на 14-то място в Европа, но по съвсем друг критерий
9 мЗдраве 1340

Министерството на здравеопазването изпрати прессъобщение до медиите с уточнение, че според изнесените данни от анализа на университета „Джонс Хопкинс“ България е на десето място по показателя - починали лица с потвърден COVID-19 на 100 000 души население. Преди страната ни се нареждат Сан Марино, Чехия, Белгия, Черна гора, Словения, Великобритания, Унгария, Босна и Херцеговина и Италия.

Ангелов се оправда за първото място по смъртност в ЕС: Другите правят повече тестове

Страната ни се нарежда на 14-то място – с 4% смъртност при потвърдените случаи на COVID-19.

Това е статистиката изпратена от МЗ:

Днес стана известно, че България е на първо място в Европа по смъртност от COVID-19, по данни на университета Джонс Хопкинс.

Те показват процента на починали от официално регистрираните заразени с COVID-19 от началото на пандемията, а не починали лица с потвърден COVID-19 на 100 000 души население.

Уточнението на здравното министерство е несъстоятелно и не изключва първоначалното твърдение, като по долу можете да видите статистиката от сайта на Джонс Хопкинс, както и НА САЙТА.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!