София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Зорница Илиева: Щатите никога не са били толкова разделени и конфронтирани

Политическият анализатор определи президентските избори в САЩ като решаващи
20 сПолитика 325 Боян Марков

"Това са едни от най-интересните и най-непредсказуеми избори в САЩ и изборите, които за сетен път показаха на света, че Щатите никога не са били по-разделени, по-конфронтирани, с толкова опасения за времето след изборите." Това заяви в ефира на "Делници" политическият анализатор Зорница Илиева.

"В последните дни се оказва, че Тръмп стеснява разликата, която всички социологически агенции даваха на Байдън. От 12-13% преднина за кандидата на демократите, изведнъж спадна до 7%.", допълни тя.

Илиева сподели още, че през последните няколко дни по време на всички политически изяви на Джо Байдън, до него стои Барак Обама.

"Смята се, че харизмата на Барак Обама като един успешен два мандата президент на Щатите, това ще привлече присъствие и подкрепа за Джо Байдън от страна на малцинствата в САЩ - афроамериканците и латиносите. Той беше този, който взимаше думата на тези митинги.", изрази своето учудване политическият анализатор.

Илиева определени Байдън като "не най-добрият представител на Демократическата партия", посочвайки като недостатък неговата възраст.

"Ако го изберат за президент, ще е най-възрастният президент, който за първи път печели. Изборите са абсолютно решаващи. Америка е конфронтирана по линия на неолиберали и националисти.", завърши Зорница Илиева