София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байерн разби Челси с 4:1

Баварците елиминираха "сините" с общ резултат 7:1

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Байерн разби у дома Челси с 4:1 в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига и с общ резултат 7:1 се класира за 1/4-финалната фаза. В първия мач баварците бяха спечелили с 3:0 в Лондон преди прекъсването на футбола заради пандемията от коронавирус. В спор за място на 1/2-финалите германският първенец ще срещне Барселона. Каталунците елиминираха по същото време Наполи след 3:1 в реванша на „Камп Ноу“ и общ резултат 4:1.

Още 8-ата минута Левандовски изскочи зад защитата на гостите и вратарят Кабайеро го фаулира. В първия момент бе отсъдена засада, но след разглеждане с ВАР съдията посочи бялата точка, а Левандовски (10-дузпа) реализира за 1:0.

Баварците продължиха да доминират Иван Перишич (24) удвои аванса си след асистенция на Левандовски, но ключова роля в атаката имаше и Томас Мюлер, който отне топката в средата на терена. Две минути по-късно Челси вкара гол след удар на Хъдсън-Одой от границата на наказателното поле. След разглеждане с ВАР се оказа, че е имало засада и попадението не бе зачетено.

Малко преди края на първата част лондончани все пак върнаха един гол. Емерсон центрира по земе, вратарят Мануел Нойер не се намеси добре и подари топката на Тами Ейбрахам, който отблизо се разписа за 2:1.

Мейсън Маунт изскочи зад защитата на домакините малко след почивката но от малък ъгъл не успя да преодолее Мануел Нойер. В 66-ата минута Левандовски пробва интересен удар от воле, но след рикошет топката излезе в аут.

Появилият се като резерва Корентен Толисо (76) пък затвърди превъзходството на германския шампион и след подаване на Левандовски (84), който сам оформи крайния резултат 4:1 с втория си гол в мача.