София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Боби Бокса надви Тайсъна в дългоочаквана битка

Тайсъна се отказа преди началото на третия рунд, заради счупено ребро и невъзможност за дишане, след което и двамата бойци си засвидетелстваха респект

00:21 ч. 15.12.2019 г.Други

Борислав Занков (12-27-1) - Боби Бокса - спечели един от най-дългоочакваните боксови сблъсъци на галавечерта в Пловдив, налагайки волята си над легендата на профи ринга Константин Семерджиев (32-19-2). Тайсъна се отказа преди началото на третия рунд, заради счупено ребро и невъзможност за дишане, след което и двамата бойци си засвидетелстваха респект.
В първия рунд Тайсъна започна много активно и агресивно, като гледаше с ранно ляво кроше да приключи съперника си, но планът му не сработи. Боби Бокса обаче отговори подобаващо на предизвикателството и бе човекът, който пласираше по-успешни комбинации.
Във втората част също лявото му кроше създаваше сериозни трудности на защитата на Семерджиев. В крайна сметка по-честите попадения в актива на Занков натежаха, а счупеното ребро на Тайсъна го принуди да се откаже преди началото на третия рунд.Боби Бокса каза, че ще продължава да се изправя срещу най-големите, а Семерджиев не изключи варианта това да е бил последният му двубой.