София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Димитров размаза Нишиока за 55 минути

Българинът записа една от най-бързите победи в кариерата си и продължава в третия кръг

4 годиниТенис 18 Симеон Кисьов

Григор Димитров не даде никакви шансове на японеца Йошихито Нишиока и го разби с 6:1, 6:0 за 56 минути във втория кръг на Мастърса в Рим. На старта на турнира най-добрият български тенисист надви представителя на домакините Джанлука Магер със 7:5, 6:1, а сега смачка световния №50 и в следващия кръг ще срещне 19-годишния Яник Синер от Италия, който срази шампиона от финалния турнир на АТП в Лондон Стефанос Циципас с 6:1, 6:7(9), 6:2.

В първия сет Гришо нямаше абсолютно никакви проблеми и след два пробива го спечели бързо с 6:1. Японецът спечели един гейм само благодарение на грешни отигравания на българина, който пращаше топката в аут или в мрежата.

Българинът бе още по-безмилостен във втория сет, в който дори не даде гейм на опонента си след още половин час игра и 6:0 записа една от най-бързите победи в кариерата си.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЙОШИХИТО НИШИОКА 6:1, 6:0

ПЪРВИ СЕТ

Гришо започна срещата с убедителен сервис-гейм, давайки на съперника само точка след двойна грешка още при първите си сервиси. Веднага след това българинът поведе с 40-0 при подаването на съперника и имаше три възможности за пробив, възползвайки се още при първата, за да поведе с 2:0. Последва нов убедителен гейм за Димитров и резултатът стана 3:0, въпреки че Нишиока спечели първата си точка от игра. Григор продължи да мачка съперника и в следващия гейм, давайки му отново само една точка, след което записа втори пробив и поведе с 4:0. Българинът веднага затвърди пробива на свое подаване и авансът му стана 5:0. След грешки на Гришо, който пращаше топката в мрежата или аут, японецът получи два шанса да спечели първи гейм в мача и успя да го направи - 5:1. Димитров пропусна в този гейм два сетбола, но в следващия на своето подаване си извоюва още три и при втория от тях затвори сета след 26 минути игра и успех с 6:1.

ВТОРИ СЕТ

Димитров продължи да играе безмилостно и проби без проблеми подаването на съперника в началото на втората част. На свой сервис българинът се отпусна и се стигна до най-оспорваният гейм до момента в мача, но все пак Гришо го спечели и поведе с 2:0. В изблик на отчаяния японецът захвърли ракетата си на земята при своето подаване, а Димитров записа четвърти пробив в мача и дръпна с 3:0. В следващият гейм японецът стигна до първа възможност за пробив, но не я реализира и в крайна сметка българинът спечели подаването си за 4:0. След това Гришо лесно стигна до гейм на нула и пети пробив в мача за 5:0. Григор завърши срещата с гейм на нула за 6:0 в този сет.