София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец обърна Ботев (Пловдив)

Първа домакинска загуба за "канарчетата" през този сезон

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Лудогорец победи Ботев (Пловдив) с 3:1 като гост в среща от 12-ия кръг на Efbet лига и нанесе първа загуба на "канарчетата" у дома през сезона.

Двубоят на базата на "жълто-черните" в Коматево се игра пред погледа на треньора на националния отбор по футбол Ясен Петров и започна с по един опасен удар пред двете врати, дело на Чибота и Маркиньос.

Във втората си атака в четвъртата минута Ботев откри резултата с удар на останалия непокрит в наказателното поле Тодор Неделев (1:0). В следващата минута Кирил Десподов можеше да изравни, но пропусна сам срещу Аргилашки.

Ботев можеше да удвои аванса си в 20-ата минута, но ударът на Неделев се оказа право в тялото на вратаря на Лудогорец. Само няколко минути по-късно (24') Алекс Сантана вкара красив гол за 1:1 с шут в горния десен ъгъл. Доминик Янков беше на сантиметри от това да изведе Лудогорец напред в резултата, но изстрелът му в 27-ата минута срещна напречната греда.

До края на полувремето и двата отбора опитаха на няколко пъти да стрелят на съперниковата врата, но без успех, като впечатление направи удар от въздуха на Мертенс в 43-ата минута.

Втората част започна отлично за домакините и още в началните минути Реда Рабей удари гредата на вратата на Лудогорец.

Разградчани успяха да поведат в 56-ата минута, когато Пиерос Сотириу прониза Аргилашки с удар в обратния ъгъл (2:1). Само няколко минути по-късно домакините от Ботев заиграха с човек по-малко заради втори жълт картон за Дилан Мертенс.

Ботев обаче не се отказа да търси гола и в 67-ата минута Тодор Неделев беше близо до попадение, но Кахлина го лиши от това с блестяща намеса. Малко след това и резервата Антоан Бароан пропусна да изравни.

Лудогорец сложи точка на спора в първата минута от продължението на срещата, когато Джордан Икоко се разписа за крайното 3:1.

С победата тази вечер Лудогорец затвърди преднината си на върха и вече води с 4 точки пред ЦСКА, като е с мач повече. Ботев пък остава трети в класирането на 6 точки от лидера и на една от четвъртия Славия.