София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мъри отказал да стане собственик на Левски

Той е получил предложение да бъде част от сдружение на ветераните, което да получи мажоритарния пакет акции на "сините"v

Мъри отказал да стане собственик на Левски

Той е получил предложение да бъде част от сдружение на ветераните, което да получи мажоритарния пакет акции на "сините"v

12 дниФутбол 32 Симеон Кисьов


Бившият футболист и треньор на Левски Станимир Стоилов е отказал възможността да стане собственик на клуба, твърди "Меридиан мач". Той е получил предложение да бъде част от сдружение на ветераните, което да получи мажоритарния пакет акции на "сините". Идеята е била Мъри да е лицето на този проект, защото е обичан от феновете и през годините е доказал, че е голям професионалист, който умее да изведе клуба, в който работи, на големи печалби. Това се случи и в Левски и в Астана.

Стоилов обаче категорично е отказал да се намесва в истерията около акциите. Той е уточнил, че преди всичко е треньор, а отделно според него собственик на Левски трябва да бъде човек със солиден бизнес, който да е способен когато се налага да финансира "сините".

В последните седмици се появиха и информации, че Мъри може да бъде новият треньор на отбора, ако акциите сменят притежателя си. Истината обаче е, че Стоилов няма да бъде треньор на "сините", независимо от собствеността. Той многократно е казвал в последните години, че няма намерение на този етап да се завръща в България. Това не се е променило по никакъв начин и сега. Нещата не опират до пари. Припомняме, че преди повече от година бившият собственик на Левски Спас Русев обяви, че е предложил на Мъри заплата от 60 хил. евро, но той е отказал.