София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

РОСЕН ДАСКАЛОВ ЩЕ ПИЛОТИРА РЕД БУЛ

В ЕВРОПЕЙСКИЯТ ШАМПИОНАТ ГТ 4 ЩЕ УЧАСТВА И БЪЛГАРСКИЯ СУПЕР АВТОМОБИЛ СИН Р1
6 годиниМоторни 16 Телевизия Евроком

Българският инженер и пилот Росен Даскалов ще вземе участие в третия кръг от Европейския шампионат GT4, не само като мениджър на отбора Sofia Car Motorsport, а и като пилот. Той е създател на първия български суперавтомобил Sin R1 и ще пилотира състезателната му версия Sin R1 GT4 на легендарната писта Ред Бул Ринг в Австрия. Даскалов сяда зад волана на собствената си кола за първи път в този шампионат.

Той ще си партнира с германския пилот Хендрик Щил, който показва много добри резултати от началото на шампионата. Втората кола отново ще бъде пилотирана от аржентински пилоти – Хосе Луис Талерман, който успя да се качи на подиум с 3то място в АМ класа на Зандворд. Негов партньор ще бъде Маркос Зиберг – млад пилот, завоювал много картинг титли, състезава се във Formula Renault Eurocup и FIA F4 Italy.

Моторспортният уикенд ще се проведе между 5-и и 7-и юни, двете състезания ще бъдат проведени на 7-и юни от 10:20 часа и 16:35 българско време. Може да се гледат на живо в сайта на GT4.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!