София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Стоилов: Провал! Край на приказните месеци, сега трябва да работим

Допуснахме две съвсем елементарни грешки и затова се обърна мача

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира драматичното отпадане от Хамрун Спартанс от Лигата на конференциите след изпълнение на дузпи.

"Всичко беше в нашите ръце - положенията, ситуациите, изравнителен гол след края на редовното време. Допуснахме две съвсем елементарни грешки и затова се обърна мача. Видях, че Хамрун са сериозен отбор. Не заслужавахме да загубим. Когато допуснахме елементарни грешки е нормално да загубим. Не успяхме да развием ситуациите в атака. Дузпите са лотария. След като си имал аванс трябва да играеш по най-добрия начин. Прескочихме етапи в развитието си, но пък това може да бъде обица да работим по-добре и да търсим по-важните неща. И в атака, и в защита имахме проблеми. Пропуснахме 100-процентов гол в началото. Недопустимо е отбор като Левски да прави такива грешки“, каза Стоилов.

„При втория гол на Хамрун трябваше да се атакува топката, нашите гледаха. Подаване зад гърба на защитата, което е недопустимо, а и по-добро позициониране на вратаря трябваше да има. Доволен съм от физическата подготовка, но този отбор има много да учи, да гради и да добавя като класа“, допълни той.

„Клубът записа приказни 8-9 месеца беше време да свършат и да започнем да работим към подобряване на всички видове компоненти. За мен това беше реалност. Казах, че отборът е крехък. Знам какво е състоянието на отбора като игра, клуба като клуб. За нас повечето неща бяха като плюс. Чак срамно не е, като ги видях какъв отбор са. Само с работа може да отреагира клуба. Това, което върна хората по трибуните и държеше отбора... И късметът бе срещу нас. Клубът трябва да си извади изводите и да се вкарва в ред, за да прилича на европейски клуб“, каза Мъри.

„В момента трябва да се работи. Нищо не може да се направи. Клубът също трябва да влиза в нормалните граници. Отборът трябва да продължи да работи. Аз да подобря изискванията и критериите. На този етап това не са истинските възможности. Днес по никакъв начин не трябваше да загубим. Футболът е игра на грешки, допуснахме ги, надявам се да е добра поука за нас“, заяви Стоилов.

„Искахме да спечелим, за да стигнем до бараж, за да вземем доста солидна сума. Освен игрово и финансов е провала, но този отбор направи доста, за да се стабилизира финансово, но понесе днес и сериозни загуби“, сподели той.

„Нормално е след загуба от Хамрун, да има леко отдръпване, но Левски има нужда от своите фенове. Без тях е нищо. Феновете са единствените хора, които не са подвели клуба. Сега са ни нужни, за да може да стабилизираме клуба. Левски трябва да играе със сърце и душа и да побеждаваме“, каза още специалистът.

"Тази загуба я приемам като провал", добави Мъри Стоилов.