София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Суарес: Не знам дали ще мога да продължа да играя

36-годишният уругваец е измъчван от болки в коляното и това е причината да поиска да напусне клуба от Порто Алегре

9 месецаБразилейро 20 Симеон Кисьов

Нападателят на Гремио Луис Суарес призна, че има вероятност скоро да сложи край на кариерата си. 36-годишният уругваец е измъчван от болки в коляното и това е причината да поиска да напусне клуба от Порто Алегре.

“Трябва да съм честен със себе си, с тялото си и с клуба. Чувствам, че следващата година няма да съм на необходимото ниво заради физическото си състояние и големите натоварвания в бразилското първенство. Затова помолих ръководството на клуба да разтрогнем договора ми една година по-рано. Срещнах разбиране, за което благодаря”, сподели Суарес.

“Не знам дали ще продължа да играя другаде, защото имам хроничен проблем с коляното, за който всички знаете. Бих искал феновете на Гремио да оценят факта, че съм на 36 години и съм на терена във всеки мач, независимо от силната болка. Това е всичко, за което моля”, продължи уругваецът.

“Да, наясно съм, че от Интер Маями са говорили с Гремио и са получили отговор, че имам договор до 2024 година. Мога само да добавя, че от Интер Маями не са се свързвали с мен”, добави Суарес.

Смята се, че ветеранът има желание да напусне Гремио и да подпише с клуба от Флорида, където ще може отново да играе рамо до рамо с бившия си съотборник в Барселона Лионел Меси.