София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ювентус с първа домакинска победа

"Старата госпожа" надделя над Сампдория

3 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Ювентус записа втора поредна победа с резултат 3:2 в италианската Серия „А“, след като спечели домакинството си на Сампдория от 6-ия кръг. "Бианконерите" събраха  8 точки и вече имат с 3 повече от своя опонент, изоставайки обаче на точно 8 от лидера Милан.

Пауло Дибала и Леонардо Бонучи също се разписаха за дебютния успех вкъщи на торинци за първенство като защитникът стори това от дузпа малко преди почивката.

В 10-ата Локатели стреля, но топката се върна при него, след като  се отби в тялото на противников играч. Халфът веднага я подаде на Дибала, който с далечен шут откри за домакините. Само две минути по-късно Киеза можеше да удвои, но ударът му от добра позиция мина встрани от вратата.

В 14-ата Мората също получи отличен шанс да се разпише, но Емил Аудеро отрази неговия шут.

В 21-ата минута Дибала беше заменен от Деян Кулушевски, тъй като получи мускулна контузия.

В 43-ата Бонучи удвои аванса на "бианконерите", след като беше точен от дузпа, свирена за игра с ръка на Никола Муру при шут на Киеза.

Само минута по-късно Куалярела стреля опасно от далечна дистанция, а намесата на Перин доведе до корнер. "Моряците" го изпълниха заучено и така Кандрева центрира, а Йошида намали изоставането им след удар с глава.

В 57-ата минута, когато Локатели направи резултата 3:1, след като се възползва от грешка на Коли. Това е първи гол за халфа с екипа на торинци.

В 83-ата резервата Адриен Силва намери в наказателното поле Кандрева, който намали изоставането на гостите, но те нямаха сили за повече.