София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ювентус стартира преговори за завръщането на Погба

В продължение на няколко месеца различни медии спекулират, че Погба е твърдо решен да напусне Манчестър Юнайтед и да облече отново екипа на Юве

4 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Ръководството на Ювентус вече води преговори за завръщането на Пол Погба. Информацията идва от френския сайт le10sport.com, който твърди, че представители на италианския шампион са в постоянен контакт с Мино Райола и работят активно за осъществяването на операцията.

В продължение на няколко месеца различни медии спекулират, че Погба е твърдо решен да напусне Манчестър Юнайтед и да облече отново екипа на Юве. Французинът изигра общо 178 мача, като вкара 34 гола за "бианконерите", но през 2016 година срещу 105 млн. евро премина в Юнайтед с амбцията да докаже, че незаслужено е бил пренебрегван по време на първия си престой на "Олд Трафорд".

Погба така и не блесна с екипа на "червените дяволи", за което основна роля имаха и няколко контузии. Дори когато беше здрав обаче, халфът много рядко показваше истинските си възможности. Наскоро той навърши 27 години и му предстои да вземе важно решение за по-нататъшното развитие на кариерата си. Феновете на Юнайтед искат да видят тандем между него и Бруно Фернандеш, а тези на Юве мечтаят Погба да се завърне в Торино и да поведе отбора към жадувания трофей от Шампионската лига.

След края на настоящия сезон "Старата госпожа" ще се раздели с Миралем Пянич и Адриен Рабио, което означава, че клубът ще търси нов футболист в средата на терена, а Погба би паснал идеално в схемата на Маурицио Сари. Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен също следят ситуацията около световния шампион, но никой от тях не изглежда готов да плати високата му цена.