София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Желсон Фернандеш прекрати кариерата си

"Винаги съм искал да реша сам кога е точният момент да се откажа и да не се налага да прекратя кариерата си, когато вече няма друга опция

4 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Швейцарският полузащитник Желсон Фернандеш обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след края на сезона. 33-годишният халф на Айнтрахт (Франкфурт) има 67 мача за националния отбор на Швейцария. Играл е още за Манчестър Сити, Спортинг (Лисабон) и Фрайбург, преди да премине през 2017 година в тима на Айнтрахт, с който е носител на Купата на Германия през 2018-а.

"Винаги съм искал да реша сам кога е точният момент да се откажа и да не се налага да прекратя кариерата си, когато вече няма друга опция. Радвам се, че успях да изпълня това желание. Сега е точният момент. Айнтрахт ми даде много", написа Фернандеш в социалните мрежи.

Желсон Фернандеш живее в Швейцария от петгодишен, когато пристига от Кабо Верде.

"Последните 17 години от живота ми бяха страхотни. Късметлия съм, че успях да изпълня детската си мечта", каза още играчът.