петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРИЯ НА ФИНАЛ ПО ВОЛЕЙБОЛ

      Българският национален отбор по волейбол ще играе на първите Европейски олимпийски игри в Баку. „Лъвовете“ се наложиха над Полша  с 3:2 гейма(25:14), (19:25), (25:22), (23:25), (15:13).

      „Лъвовете“, водени от треньора Николай Желязков и капитана Тодор Алексиев, премериха сили с тима на Полша в спор за място на финала. В 1/4-финалите българите надделяха с 3:1 над Турция, докато поляците нямаха затруднения със Словакия и ги победиха с категоричното 3:0.

      Първият гейм трикольорите започнаха убедително като поведоха с 4:2, а след второто техническо прекъсване вече водиха с 16:7. Поляците останаха безсилни пред играта на нашите момчета и логично геймът завърши 25:14 в полза на България.

      През втория гейм отборът на Полша поправи грешките, които допускаше през първата част и успя да се наложи над нашите момчета с 25:19

      Българският национален отбор поведе в третата част с 8:4. Поляците се съвзеха и успяха да изравнят резултата- 11:11. Целият трети гейм беше изключително оспорван и буквално се игра точка за точка. Технологиите се намесиха за последната точка в гейма. Поляците поискаха повторение за престъпена линия при изпълнение на сервиз на Вальо Братоев, но в крайна сметка изпълнението му беше брилянтно и тимът ни спечели частта с 25:22 точки.

      Четвъртият гейм мина под тотална доминация на поляците. През целият гейм държаха преднина от 2 точки, която впоследствие увеличиха на 4. Трикольорите се съвзеха прекалено късно и загубиха частта с 23:25.

      Петата част беше изпълнена с много обрати, но след 10:10, Тодор Алексиев успя да отбележи 2 точки, които бяха достатъчни на нашите момчета и те се наложиха с 15:13.

      България завърши на трето място в предварителна група „В“, като постигна четири победи (над Словакия, Русия, Италия и Белгия) и загуби само веднъж (Германия).

      От своя страна тимът на Полша постигна пет победи (Финландия, Турция, Сърбия, Франция и Азербайджан) и окупира първата позиция.

      В другата среща, един срещу друг ще се изправят представителите на Русия и Германия, които победиха съответно Франция и Сърбия с по 3:0.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ