петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПОЧНА КАРНАВАЛЪТ В РИО ДЕ ЖАЙНЕРО

      Въпреки финансовите проблеми на Бразилия и силните притеснения от разпространението на вируса Зика, започна карнавалът в Рио де Жанейро. По прогнози на местните власти, той ще привлече в града над 1 млн. туристи. По традиция карнавалът започна с церемония, при която кметът на бразилската столица Едуарду Паеш предава символичните ключове на града на Крал Момо – владетел на празника.

      Ежегодното събитие е известно със своя темперамент, пищност, невъздържаност и оскъдни и екстравагантни облекла. По улиците на града се очаква денонощно танцуване, паради и самба. Предвижда се в събитието да вземат участие олоко 5 милиона души. Зрелищният спектакъл се провежда от повече от 30 години и се следи на живо от милиони зрители по целия свят.
      Освен многобройните туристи, които се очаква да посетят карнавала, градът ще се превърне в първия южноамерикански град, домакин на летните Олимпийски игри.
      Нарастват притесненията, че това събитие може да се провали. Местните власти полагат усилия да унищожат и ограничат местата, в които тигровите комари-приносители на Зика се развъждат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ