понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Грета Тунберг пред ООН: Вие откраднахте мечтите и детството ми

      Шведската тийнейджърка и природозащитничка Грета Тунберг откри срещата на високо равнище на ООН по въпросите на климата с гневно обръщение към световните лидери за провала им в предприемането на строги мерки по отношение на промените на климата. „Как смеете?“, заяви тя.

      Дни, след като милиони млади хора превзеха улиците по цял свят с искане за незабавни действия за климатичните промени, лидерите, които се събраха за 74-ата Годишно събрание на Обединените нации, трябваше да се опитат да внесат нов импулс в сриващите се усилия за ограничаване на въглеродните емисии, пише „Ройтерс“.

      Видимо развълнувана, Тунберг отправи остри забележки на откриването на срещата на върха, за това, че поколенията, замърсили най-много, са натоварили нея и нейното поколения с огромните последствия от промяната на климата.

      „Всичко това е грешно. Не би трябвало да съм тук. Трябва да съм обратно в училище от другата страна на океана, но вие продължавате да идвате при нас младите хора за надежда. Как смеете“, каза тя и допълни: „Откраднахте мечтите ми и детството ми с празните си думи.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ