неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Обвинения за компютърната атака срещу Меркел

      Властите в Германия са повдигнали обвинения на 22-годишен мъж, който вече е направил самопризнания за това, че е източил данните на множество политици в страната. Припомняме, че сред засегнатите лица при хакерската атака, случила се през 2018-та година, беше и германският министър-председател Ангела Меркел. 

      Младият мъж е арестуван в началото на 2019-та година и е обвинен в множество компютърни престъпления, във фалшиви сигнали в полицията и в опит за изнудване.

      Припомняме, че от полицията тогава обясниха, че той се е признал за виновен в кражба и изтичане онлайн на лични данни на стотици политици и общественици, сред които и канцлера Ангела Меркел. Обвиняемият заяви, че е бил раздразнен от някои техни публични изявления.

      Сегашните обвинения касаят 73 случая, в които обвиняемият е придобил лични данни, по-специално телефонни номера, адреси, данни от кредитни карти и снимки, принадлежащи на неговите цели. При задържането му официалните лица заявиха, че заподозреният е направил изчерпателни самопризнания и за хакерските атаки срещу около 1 000 души.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ