сряда, 02.10.24
6.3 C
София
12 C
Пловдив
12 C
Варна
Search Suggestions

      Безредици пред парламента в Сърбия: Хиляди протестираха срещу новите ограничения (СНИМКИ)

      Loading the player...

      Хиляди сърби протестираха и се опитаха да щурмуват сградата на парламента в Белград вчера вечерта, след като сръбският президент обяви, че ограниченията заради коронавируса ще бъдат въведени отново в страната, предадоха местни и световни агенции. 

      Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите, които скандираха „Оставка! Оставка!“, докато се събираха пред сградата на парламента в центъра на сръбската столица. Някои от протестиращите за кратко успяха да пробият със сила в парламента, но бяха отблъснати обратно от служителите на реда. 

      Протестиращите отвърнаха с хвърляне на пламъци, камъни, бутилки и яйца по полицията. Няколко по-сериозни сблъсъка избухнаха между някои от най-екстремистките протестиращи, очевидно принадлежащи към крайнодесни групировки, и полициаите. 

      Протест имаше и пред сградата на държавната телевизия, която е обвинена от опозицията, че има проправителствена пристрастност. 

      13 полицаи и 7 граждани бяха ранени при безредиците, а впоследствие откарани за лечение. Има и задържани. Редица полицейски автомобили бяха подпалени, а протести имаше и в по-малки сръбски градове. 

      Вчера вечерта сръбският президент Александър Вучич обяви, че ще бъде въведен полицейски час от петък до понеделник, както по време на извънредното положение в Сърбия. 

      До момента в страната има малко над 16 700 регистрирани случая на Ковид-19, а починалите вследствие на заразата са 330. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ