понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.7 C
Варна
Search Suggestions

      По 500 паунда за всеки заразен с коронавирус в Англия

      Британските власти искат да платят по 685 долара на заразените с коронавирус в Англия.

      Авторите на тази инициатива се надяват, че подобна субсидия ще допринесе за самоизолацията на гражданите, пише The Times.

      Според изданието такива плащания ще струват на държавата £ 2 милиарда на месец (2,74 милиарда долара). Те обаче искат да ограничат кръга на бенефициерите на безвъзмездна помощ до тези, които не могат да работят вкъщи.

      Според проучване на общественото мнение, поръчано от британския кабинет, само 17% от хората със симптоми са тествани за коронавирус. Този фактор, както е отбелязано в правителствения документ, сега е най-голямата пречка пред масовите тестове. В същото време, според The ​​Times, само всеки четвърти прекарва предписаните 10 дни в самоизолация и 15% продължават да работят. Причините за това най-често се цитират като „финансови затруднения и отговорности за грижа за близките“.

      В четвъртък министърът на вътрешните работи на Кралство Прити Пател заплаши с нови глоби нарушителите на карантината във Великобритания. Скоро полицията ще може, каза тя, да глоби с 800 британски лири (над 1000 щатски долара) организаторите на партита, които са забранени поради епидемичната ситуация. Освен това глобата ще бъде удвоена след всяко нарушение до максимален размер от £ 6.4 хиляди ($ 8.7 хиляди)

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ